Bahan-bahan nya :
Bahan A
120ml susu segar (fresh milk)
1 biji telur
300g tepung roti (bread flour)
1 sudu teh garam
3 sudu makan gula
60g butter
2 sudu kecil dry yeast
Bahan B
8 batang sausage
Chilli sauce (preferably Lingam's)
Mayonis
Telur untok sapu
Flake parsley atau parsley segar (dicincang halus)
Cara-caranya :
Masukkan semua bahan A ke dalam breadmaker mengikut susunan. Pilih tanda 'dough' dan 'on' dan tunggu sehingga ulian roti siap.
Bila sudah siap, keluarkan dari breadmaker. Bahagikan kepada 8 bahagian. Biarkan selama 10 minit Ambil satu doh, bentuk panjang dan sambungkan pada bahagian hujungnya, menjadi bentuk bujur. Letakkan sausage pada bahagian tengah. Letakkan roti di atas cookie sheet yang tidak di minyakkan. Buat sehingga doh habis. Biarkan seketika agar doh naik dan menjadi 2 kali besar. Sapukan telur dan taburkan flake parsley.
Bakar pada suhu 180C selama 15 minit.
Keluarkan roti dari oven dan sejukkan. Letakkan chilli sauce dan mayonis bila hendak di hidangkan.