Bahan-bahan nya :
Inti :
2 biji bawang besar
5 ulas bawang putih
(di cincang)
3 sudu makan rempah kari Baba's
Sedikit air
$2.00 daging kisar
4 biji kentang di potong dadu dan direbus sehingga setengah empok
$1 sayur campur
Inti :
2 biji bawang besar
5 ulas bawang putih
(di cincang)
3 sudu makan rempah kari Baba's
Sedikit air
$2.00 daging kisar
4 biji kentang di potong dadu dan direbus sehingga setengah empok
$1 sayur campur
Minyak untok menumis
Panaskan minyak dan tumis bawang besar dan bawang putih hingga naik bau. Campur rempah kari dan air, masukkan kari ke dalam tumisan bawang, dan tumis sehingga keluar minyak. Campurkan daging kisar dan kacau sehingga daging masak. Masukkan sayur campur dan kentang yang sudah direbus. Tambah garam and perasa secukupnya.
Pastry :
1 kilo tepung gandum "All Purpose Floor" Bake King
1/2 cawan minyak zaiton (Olive Oil)
1/2 cawan air panas dicampur dengan 2 sudu teh garam
(tambah air dan minyak jika perlu)
Minyak untok menggoreng
Didalam bekas besar, masukkan tepung dan tuang minyak sedikit demi sedikit, dan campur kan air panas bergaram. Uli sehingga tepung menjadi doh lembut.
Cara-cara membuat Epok Epok :
Ambil sedikit doh and di canai tipis, dan di potong bulat dengan memotong currypuff. Masukkan inti kedalam doh dan dilipat menjadi bentuk epok-epok. Kelim tepi nya, dan goreng dengan minyak yang banyak dengan api yang sederhana. Angkat bila epok epok berwarna kekuningan.
Minyak untok menggoreng
Didalam bekas besar, masukkan tepung dan tuang minyak sedikit demi sedikit, dan campur kan air panas bergaram. Uli sehingga tepung menjadi doh lembut.
Cara-cara membuat Epok Epok :
Ambil sedikit doh and di canai tipis, dan di potong bulat dengan memotong currypuff. Masukkan inti kedalam doh dan dilipat menjadi bentuk epok-epok. Kelim tepi nya, dan goreng dengan minyak yang banyak dengan api yang sederhana. Angkat bila epok epok berwarna kekuningan.